Van Thillo aast op kranten van Wegener

De Persgroep heeft een bod gedaan op het Britse mediabedrijf Mecom. Mocht de Belgische uitgever succesvol zijn in zijn poging, dan krijgt het onder meer de regionale kranten van Wegener in handen. Vier stukken over deze deal.

  • Topman Christian Van Thillo van De Persgroep koopt nog meer kranten, schrijf ik op Z24. Maar waar blijft digitaal? De noodzaak om de omslag te maken naar een digitaal verdienmodel wordt de komende jaren alleen maar groter. Is investeren in kranten dan wel een goed idee?
  • Lector Piet Bakker vraagt zich af wat De Persgroep eigenlijk koopt met Wegener. “Wegener groeide in 25 jaar tot een mega-mediaconcern, maar ging in de afgelopen 15 jaar bijna net zo snel weer ten onder aan megalomaan management. Eigenlijk is het een wonder dat het bedrijf nog steeds zulke goede kranten maakt.”
  • Journalist Jesse Frederik maakt zich zorgen over het krimpende aantal uitgevers in Nederland. De markt voor kranten dreigt een duopolie te worden: Telegraaf Media Groep en De Persgroep krijgen straks bijna 90 procent van de markt in handen.
  • NRC Q meldt dat De Persgroep oppermachtig wordt in de regionale journalistiek. Maar is dat erg?