Wordt Satya Nadella de nieuwe baas van Microsoft? Foto Heisenberg Media, Flickr

Is dit de nieuwe baas van Microsoft?

Dat Microsoft op zoek is naar een opvolger voor Steve Ballmer weten we al sinds vorig jaar zomer. Er zijn sindsdien heel wat mogelijke kandidaten de revue gepasseerd.

Zo waren daar Alan Mulally (Ford), Hans Vestberg (Ericsson), Steve Mollenkopf (Qualcomm), Stephen Elop (ex-Nokia, nu Microsoft) en Tony Bates (ex-Skype, nu Microsoft).

Volgens Bloomberg, die de afgelopen maanden meerdere keren over de zoektocht berichtte op basis van ingewijden, is de knoop nu bijna doorgehakt. Het zou Satya Nadella worden, de Indiër die bij Microsoft verantwoordelijk is voor de cloud- en serveractiviteiten en al sinds 1992 bij het concern uit Redmond in dienst is.

Dat Microsoft voor een interne kandidaat, is een verstandige keuze. Het bedrijf is van koers veranderd, omdat het de boot qua smartphones en tablets heeft gemist. De ommekeer krijgt vermoedelijk sneller gestalte met iemand die het bedrijf al kent. Want vergis je niet, Microsoft is een complex concern met vele divisies en meer dan 100 duizend medewerkers wereldwijd. Als een externe kandidaat eerst ingewerkt moet worden, gaat er weer kostbare tijd verloren.

Nadella dus. Als hij het inderdaad wordt, doet hij hopelijk iets aan zijn Twitter-account. Zijn laatste tweet is van juli 2010 en hij heeft nog een ei als avatar.