Dit is de beste manier om Instagram-foto’s naar Twitter te sturen

If This Then That (IFTTT) is de duct tape van het internet. Met de gratis dienst kun je allerlei dingen van verschillende bedrijven aan elkaar koppelen.

Zo kun je bijvoorbeeld alle Facebook-foto’s waarin je getagd wordt automatisch laten sturen naar je Dropbox. Of een e-mail krijgen als de beurskoers van Apple weer boven de 600 dollar komt. Of een mail met een ster in Gmail naar je Evernote sturen.

Je kunt het ook gebruiken om dingen die stukgaan op het internet weer te fixen. Als een soort online duct tape dus.

Begin december zette Instagram een streep door volledige integratie met Twitter. In plaats van dat het Instagrammetje direct op Twitter wordt getoond, moet je nu doorklikken om vervolgens op de site van Instagram te belanden.

Op zich een logische stap. Instagram is van Facebook, een grote concurrent van Twitter. Maar wel vervelend voor gebruikers, die nu een keer extra moeten klikken.

Gelukkig biedt IFTTT een oplossing. De Amerikaanse techjournalist Caleb Garling maakte een ‘recept’ waarbij de Instagram-foto via IFTTT op Twitter wordt geplaatst als ‘native’ foto. Zo is je foto direct te zien op Twitter.

Je moet alleen wel een klein beetje geduld hebben. IFTTT kijkt om de vijftien minuten of het een opdracht uit moet voeren. Er kan met deze methode dus enige vertraging zitten tussen het moment dat je de Instagram-foto maakt en dat-ie op Twitter verschijnt.