Apple Watch verguisd als ‘luxe snuisterij’, waar hebben we dat eerder gehoord?

Ze hebben een product gelanceerd dat de bestaande spelers in de industrie graag zullen willen verslaan: het is niet werkelijk vernieuwend. De geschiedenis leert dat de kans op succes beperkt zal zijn.”
• Clayton Christensen, auteur van The Innovator’s Dilemma, in een interview met Bloomberg

“Stopt te veel functies in één apparaat. […] Vraagt veel meer toewijding dan een gewone gebruiker zal willen investeren in het leren en onthouden van de bediening.”
• David S. Platt, auteur van Why Software Sucks…and What You Can Do About It, op zijn blog

“Niets meer dan luxe snuisterij die alleen een paar gadgetfreaks aan zal spreken.”
• Financieel journalist Matthew Lynn in een opiniestuk op Bloomberg

Drie citaten over een nieuwe vinding van Apple. Eentje die met veel bombarie werd aangekondigd tijdens een presentatie in San Francisco en waar de pers al maanden van tevoren niet over uitgesproken raakte.

De Apple Watch? Nee, het zijn drie uitspraken over de eerste iPhone. Juist, de telefoon die Apple tot waardevolste bedrijf ter wereld maakte en de smartphonemarkt op z’n kop zette.

Nu is er de Apple Watch en zijn er soortgelijke kritische geluiden te horen als bij de eerste iPhone. Hebben de critici het weer mis? Dat is natuurlijk afwachten. Maar net als bij de eerste iPhone wordt de Apple Watch beoordeeld in het denkkader dat nu de overhand heeft. En in dat denkkader staat de smartphone centraal.

De Apple Watch en andere slimme horloges worden gezien als verlengstuk van de telefoon; net als dat de smartphone in het begin een pc nodig had. De Apple Watch is een mini-smartphone, die grotendeels hetzelfde kan maar dan een fractie sneller.

Maar is er iets dat we nu nog niet zien, net als bij de eerste iPhone? Is er een scenario waarin de smartwatch geruisloos een centrale rol in kan nemen in ons leven? Wellicht. Lees meer op Z24.nl.