Portfolio

Voor Z24.nl tik ik analyses en artikelen, voornamelijk over de technologiesector. Een overzicht van al mijn publicaties vind je hier. Ik schreef onder meer over:

Interviews met startups

Ook spreek ik geregeld ondernemers met ambitieuze plannen. Een selectie:

Sport en geld

Daarnaast schrijf ik regelmatig over sport. Zo heb ik uitgezocht hoeveel bier Heineken verkoopt in het Holland Heineken House en heb ik op basis van een data-analyse berekend wie de meest ondergewaardeerde talenten zijn in het Europese voetbal.

Voor de serie Ondernemen na je schaatspensioen interviewde ik vier oud-schaatsers die ondernemer zijn geworden: Falko Zandstra, Alexander Oltrop, Marnix ten Kortenaar en Bart Veldkamp.

Datajournalistiek

Ook houd ik mij bezig met datajournalistiek en -visualisatie. Soms combineer ik dat met een analyse, zoals bij deze analyse over Heineken. Daar heb ik een kaart bij gemaakt met een overzicht van in welke landen de grootste bierbrouwers marktleider zijn.

Andere voorbeelden van kaarten en interactieve graphics volgen hieronder.

De Rutte Rente Rating

De Rutte Rente Rating is een simpele meter die het renteverschil tussen Duitsland en Nederland op een interactieve manier visualiseert. Dat is een graadmeter voor hoe de Nederlandse economie ervoor staat. Bekijk hier de interactieve versie en lees hoe de meter is gemaakt.

Luchtvaartkaart

Op basis van de gegevens van de jaarlijkse Traffic Review van Schiphol heb ik een kaart gemaakt van de Europese luchthavens. De interactieve versie is hier te bekijken.

Luchtvaartkaart

De Songfestivalkaart

Ik durf het best toe te geven: ik ben een fan van het Eurovisie Songfestival. Voor de editie van 2011 maakte ik deze interactieve kaart voor de nieuwssites van Wegener. Klik hier voor de interactieve versie.

Overige publicaties

Een overzicht van al mijn publicaties vind je hier.